Još traje Tjedan šljiva,gljiva i krumpira
Objavljeno: 29/09/2016GOSPIĆ- U suradnji Turističke zajednice grada Gospića i pet gospićkih ugostitelja do nedjelje 2.listopada provodi se „Tjedan šljiva, gljiva i krumpira“. Moto manifestacije je „Odlično je – iz Like je“, i kako smo doznali u restoranima, odnosno ugostiteljskim objektima uključenima u akciju, u jela koja spravljaju u sklopu ovoga Tjedna i stavljaju namirnice iz Like. Najmanji problem su naravno krumpiri koji su ove godine dobro rodili u cijeloj Lici, nešto veći problem su šljive kojih ipak nešto ima na području Pazarišta i Otočca od kuda ih uspijevaju nabaviti. Naravno da ponuda ovisi od objekta do objekta, a u Tjedan su uključeni Hotel Ana, Bistro&wine travel bar, Pizzeria Tomislav, Restoran Prašina i Konoba Čemu priša, posjetitelji, po povoljnim cijenama, mogu kušati juhe od gljiva, rižota od gljiva, gljivarski kotlić, kupus i meso, teletinu ili janjetinu i krumpire ispod peke, pizze sa nekoliko vrsta gljiva, buhtle, knedle i palačinke sa šljivama ili domaćim pekmezima. Ovisno od mjesta do mjesta gdje su se kuhari voljni igrati i pustiti mašti na volju ima i punjenih krumpira, popeta od krumpira, umaka od nekoliko vrsta gljiva i raznih kuharskih delicija temeljenih na ličkim proizvodima. Sve to može se kušati po uistinu pristupačnim cijenama. Tjedan šljiva, gljiva i krumpira u spomenutim objektima traje do nedjelje, ali mi se nadamo da će u ponudi ostati ona jela koja su pravili tijekom ovoga tjedna,a inače ih nemaju u ponudi.
Milan Tomašević