Gradonačelnik Darko Milinović oštro odgovorio na izjavu gradonačelnika Požege da je Gospić najbeznačajniji grad u Hrvatskoj

Objavljeno: 20/09/2024

GOSPIĆ- Da političari u svojim izjavama mogu povrijediti nekoga nije nikakva novost. No, da neki političar može uvrijediti i poniziti cijeli jedan grad i njegove građane ipak nije čest slučaj. Naime, kako prenosi informativni dnevnik Požeško-slavonske županije, portal 034 gradonačelnik Požege, dr. sc. Željko Glavić u Gradskoj vijećnici održao je  konferenciju za novinare  s temom aktualnih pitanja i problematika vezanih uz grad Požegu. U jednom trenutku gradonačelnik Glavić pokušavao je opravdati postojanje 5 upravnih odjela te 2 službe koliko ih Grad Požega ima. Nakon što je uspoređivao Požegu s dvostruko većim Slavonskim Brodom, ustvrdio je da “problematični” Upravni odjel za društvene djelatnosti imaju svi županijski centri, osim Gospića. U nastavku je dodao da  ako Požega treba biti na razini najbeznačajnijeg grada u Hrvatskoj (op.a. Gospića) onda mu jedino u tom kontekstu može biti jasno…”, Jasno da je izjava da je Gospić najbeznačajniji grad u Hrvatskoj uvreda svim Gospićanima, ali i Ličanima. Iz portala 34 kontaktirali su gradonačelnika Gospića Darka Milinovića koji im je odgovorio:

Ne znam gdje se to grad Gospić zamjerio kolegi Glaviću kada na taj način ponižava Gospić, njegove branitelje i cjelokupno stanovništvo Gospića. 
Prije svega treba se malo informirati kada govori o jednom od gradova heroja gdje je veliki broj branitelja dalo život da se ne ostvari zloglasna prijetnja Šešelja o granici Virovitica-Karlovac-Gospić-Karlobag. Koliko je istine u svemu govori i činjenica da Gospić u svom ustrojstvu ima odjel za društvene djelatnosti, eto da ga malo i educiram. Ako je za kolegu Glavića Gospić beznačajan grad mogu reći samo to da ja to nikada ne bi rekao za “njegov” grad Požegu za koji me vežu lijepe uspomene, a uvjeren sam da je njegovo mišljenje o Gospiću u debeloj manjini te da velika većina misli drugačije, ne samo u Požegi nego u cijeloj Hrvatskoj, osim možda onih koji su Gospić 90-ih htjeli pokoriti. Žao mi je da dr. Glavić tako misli, tim prije što u Požegi ima dosta stanovništva koje vuče gospićke i ličke korijene. Sve osim isprike bilo bi dodatno blaćenje herojskog grada Gospića.bio je rezolutan u obrani časti i ugleda svoga grada gradonačelnik Gospića, Milinović.
Na kraju razgovora, gradonačelnik Milinović dodao je da se Glavić u svom javnom obraćanju ponio sramno i podcjenjivački te da je to za ne povjerovati.

Isječak u kojem Glavić govori da je Gospić najbeznačajniji grad u Hrvatskoj možete pogledati OVDJE.

Lika-express

IZVOR: GRAD GOSPIĆ /Portal 034

Možda Vas zanima